Nieuws van de gemeente Leiden

  • Berichtcategorie:Algemeen

5500 extra zonnedaken mogelijk

Op elk Leids dak een zonnepaneel, dat is onze ambitie. Voor de beschermde stadsgezichten in Leiden, dat zijn de historische binnenstad en de zuidelijke schil, kan het aanbrengen van zonnepanelen soms op gespannen voet staan met de belangrijke historische waarden in die gebieden.

Lees meer

 

Duurzame Stad

“Oogsten is het nieuwe slopen”

Vorige week was het de week van de Circulaire Economie. Ook de gemeente besteedde hier extra aandacht aan. Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie en Cultuur) trapte de week af met een bezoek aan het Circulair Warenhuis, een filiaal van kringloopwinkel Het Warenhuis.

Lees meer

 

Garenmarkt

19 februari open avond Parkeergarage Garenmarkt

Goed nieuws: Parkeergarage Garenmarkt is bijna klaar. De Chief Parking Officer doet nog een laatste check en nodigt iedereen die een kijkje wil nemen uit voor de open avond op woensdag 19 februari. Tussen 18.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom. Op donderdag 20 februari kunt u vanaf 12.00 uur met uw auto terecht in de gloednieuwe parkeergarage.

 

Singelpark

Eerste Singelparkbrug geplaatst bij Arsenaalplein

Vrijdag 7 februari was het zover. De eerste twee van totaal vijf Singelparkbruggen zijn geplaatst door Dura en Vermeer in samenwerking met gemeente Leiden. In de ochtend kwam de Aeldisbrug aan bij het Arsenaalplein ter hoogte van restaurant Tabu.

Lees meer