Buitengym vlak bij huis voor een prikkie

  • Post Category:Algemeen

Ook in de binnenstad Leiden

 

Het is half 10 ’s ochtends. Op de verder stille Burchtheuvel is een groep senioren uit de buurt aan het trainen. Ze zijn bezig met gewichtjes. Elke maandag- en donderdagmorgen sport hier een groep van zo’n tien personen. Het hele jaar door, bij slecht weer binnen. ‘Maar het regent eigenlijk bijna nooit’, weet Annette van den Boom.

Goed voor je 

Samen bewegen in de buitenlucht is een van de fijnste manieren om fit te blijven. ‘Daar kom ik graag m’n bed voor uit!’, zegt Thea Pieterse. 

Wekelijks een of twee keer een uurtje sporten, aangepast aan leeftijd en conditie, helpt echt. Niets moet daarbij, van competitie is geen sprake. In ontspannen sfeer wordt gewerkt aan evenwicht, spiertraining en soepelheid. Ook met ballen, gewichtjes, hoepels en stokken, onder leiding van een ervaren vrijwilliger.

Goedkoop en vrijblijvend 

Deelname is vrijblijvend, je hoeft géén abonnement te nemen. De lessen zijn op maandag- en donderdagmorgen van 9 tot 10 uur. Afzeggen als je eens niet kan, hoeft niet. Je komt een of twee keer per week, en betaalt alléén als je meegymt. De kosten zijn dan één euro per week.

Gezellig, dichtbij

In de binnenstad, op de mooie Hooglandse Kerkgracht of op de Burchtheuvel, en bij slecht weer binnen. Met buurtgenoten die je al kende, of nog niet. Nieuwe mensen ontmoeten kan fijn zijn, zeker als ze vlakbij wonen. De club die ruim een jaar geleden begon, is nog steeds bij elkaar. Af en toe is er koffie na het sporten en soms wordt er geluncht ‘van de pot’, waaruit ook nieuw trainingsmateriaal wordt aangeschaft.  

Probeer het eens! 

Ja, waarom niet? Hoe meer zielen, hoe meer plezier. Kom eens vrijblijvend kijken of meedoen, dan weet je gauw genoeg of het iets voor je is. De groep verzamelt om 09.00 uur bij de kruising Hooglandse Kerkgracht/Koppenhinksteeg. 

Meer informatie 

Bel of mail Annette van den Boom tel: 06.48 78 12 27, e-mail boomvd@xs4all.nl. 

Het initiatief voor de seniorensportclubs in Leiden en omgeving komt van de Leyden Academy, een kennisinstituut gericht op vitaliteit en veroudering. In onze stad zijn zes Vitality clubs actief. Meer weten? Kijk op www.vitality-club.nl. .